Trenger du kosttilskudd i vinter?

Kosttilskudd vinter

Mange nordmenn har behov for ekstra kosttilskudd i vintermånedene. Vi har sett på hvem som har det største behovet.

Trenger du egentlig kosttilskudd?

I teorien kan et sunt og variert kosthold dekke behovet kroppen og hodet har for vitaminer. Kosttilskudd er imidlertid noe de aller fleste har behov for i forskjellige perioder gjennom livet. I vinterhalvåret får vi mindre sollys enn resten av året, noe som gjør behovet for kosttilskudd større i denne perioden.

Vi har sett på hvilke vitaminer som er viktigst, og ikke minst hvem som har størst behov for kosttilskudd.

Les også: Amerikansk forskning på multivitamin viser signifikante resultater 

Hvem trenger kosttilskudd?

Mange eldre er mindre ute i dagslys enn man har vært tidligere i livet. I vinterhalvåret er det i tillegg mindre sollys utendørs, noe som styrker behovet for ekstra tilskudd av D-Vitamin for alle aldersgrupper. På generelt grunnlag anbefales alle over 60 år et tilskudd av D-Vitamin på daglig basis. 

Mye forskning viser til at man får mer og mer ensidig kosthold når man blir eldre. Dette fører til at man ikke får i seg viktige vitaminer og mineraler som kroppen har behov for, og som man kan få gjennom et variert og næringsrikt kosthold. Dette gjør at det anbefales et Multivitamin-kosttilskudd til de aller fleste over 60 år. 

Nesten alle i Norge bør ha et bevisst forhold til å få i seg nok D-Vitamin gjennom vinteren. Det er også andre grupper som av forskjellige årsaker har et forsterket behov for multivitamin som Pro-Tect

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilken effekt kan man få?

Multivitamin har mange positive helseeffekter. I en amerikansk forskning som ligger på National Library of Medicine konkluderes det med at multivitamin kan ha enda flere helseeffekter enn først antatt. Det skrives blant annet at man ikke bare får styrket immunforsvar, men også vesentlig forkortet sykdomsforløp. I tillegg bevises det at man får mindre alvorlige sykdommer om man bruker multivitamin enn om man ikke gjør det.

Denne forskningen kan du lese mer om her.

Ved valg av multivitamin er det viktig at de viktigste vitaminene og mineralene er inkludert. Med Pro-Tect får du blant annet full anbefalt daglig dose av D-Vitamin, B-Vitamin, Tiamin og Sink. 

45 år gamle Lars Erik sier følgende:

– Kort tid etter at jeg begynte med med Pro-Tect™ så kjente jeg noe endret seg. Jeg fikk ikke lenger alle de små plagene som gikk rundt i kroppen.

Multivitamin kosttilskudd vinter
Ja takk! Jeg ønsker å prøve Pro-Tect™ GRATIS* i 30 dager!